Kunstenaarscollectief OXOt opent zijn nieuwe atelier  in het voormalig hoveniershuis, Hollandsedreef 1 te Westerlo op 15 maart vanaf 14u.

In oktober nam OXOt noodgedwongen afscheid van ‘den ateljee’ aan de Bistberg. ‘Lost in space’ zochten we naar een nieuwe geschikte plek…

Trots zetten we nu onze nieuwe deuren wijd open.

 Iedereen is welkom om onze nieuwe ateliers te bekijken en meer te weten te komen over onze vernieuwde werking, komende workshops en exposities. Om 18 uur is er het moment suprême, een ‘officiele’ opening met een fenomenale strippende punkdichter en een kunstveiling met een hoek af De hele dag door kunt u genieten van muzikale kleinkunst performances, lekkere hapjes zoals onze CrOXOt en bijzondere biertjes en frisdranken.

OXOt vzw is een gevoelige organisatie die werkzaam is op het boeiende terrein van de hedendaagse kunst. OXOt wil een plek zijn van ontmoeting en creatie; een laagdrempelige platform waarbinnen het artistieke en het sociale elkaar liefkozen. Binnen deze scheppende ruimte zijn openheid, gelijkheid en diversiteit drie belangrijke sleutelbegrippen. OXOt bewandelt de weg van de omgekeerde integratie (inclusie).

Iedereen met een oog en hart voor hedendaagse kunst kan bij OXOt terecht: amateur of professioneel, schilder of beeldhouwer, theatermaker of danser,... OXOt werkt in de breedte. OXOt probeert een open communicatie te ontwikkelen tussen verschillende kunstenaars uit verschillende disciplines. Via een open atelierwerking en de organisatie van workshops wordt aan alle oxotters de gelegenheid gegeven om hun werken in de beste omstandigheden te vervaardigen, schilderijen, sculpturen, foto’s, video, performance, grafiek, muziek,... Een jaarlijks terugkomend evenement zal als beeldbuis fungeren. OXOt hoopt evenzo via zijn openheid en gelijkheidsprincipe de positieve beeldvorming van sociaal kwetsbaren te stimuleren.